top of page

Zelfzorg... Iets voor jou?

Hallo daar


Amai, het is even geleden dat ik hier geschreven heb. Ik vond de woorden niet, ik voelde de energie niet en ik had geen inspiratie. Alles wat ik in januari en begin februari deed was verhuizen, plannen, inpakken en weer uitpakken, loslaten, ... Ik zat op een sneltrein.

Totdat ik vorige week positief testte.


Het verrast me niet dat ik nu bemet geraakte. Twee jaar hebben we hier thuis ons best gedaan en nog steeds trouwens. We deden dat zonder overdrijven en met een portie relativering, gezond verstand en af en toe wat burgerlijke ongehoorzaamheid. Maar door de aard van mijn job(s) speelde mijn verantwoordelijkheidsgevoel me wel regelmatig parten. Doe daar de ontelbare keren bij dat ik mezelf en Temdewolf flexibel moest heruitvinden en je kan al raden dat mijn lupuslijf de afgelopen jaren z'n best heeft moeten doen. Trouwens, rond deze tijd van het jaar lijkt mijn immuniteit altijd wel wat kwetsbaarder.


Maar hé, ik ben nu zeven dagen aan het cocoonen, vertragen en gewoon zijn. Echt rustig is het niet, de kinderen zitten immers mee in isolatie en schijnen geen last van symptomen te hebben. Toch geniet ik ervan om bij hen te kunnen zijn. Er is geen alternatief, dus is genieten toch het meest waardevolle om te doen, niet?


En dat is meteen mijn tip voor jou... Geniet!


Op het eerste zicht lijkt niet alles zo schoon te zijn dat je ervan kan genieten.

Je kan die dingen dan heel nuchter bekijken, zoals ze zijn en dat helpt om te relativeren. Laat je gevoelens even aan de kant en kijk zo objectief en mindful mogelijk.


Daarna kan je datzelfde ook in een ander perspectief plaatsen zodat het er ineens heel anders uitzien. Je ontdekt nieuwe kanten, mogelijkheden en misschien wel opportuniteiten.


Het vraagt oefening en soms lukt het niet. Maar het is zo waardevol om toch op z'n minst elke keer de moeite te doen om te genieten...


Je krijgt er veel licht en een warm gevoel van terug en daar haal je energie uit!


Het is maar een bescheiden tip hé, om aan zelfzorg te doen. Zelfzorg is immers veel en veel meer dan dit. Er zijn nog heel wat oefeningen en tips die ik je wil geven. En ik ga ze geven, aan iedereen die binnenkort deelneemt aan de Zelfzorgwandeling. Op 27 februari gaan we in primeur wandelen in het Fort van Mortsel. Klik op de knop hieronder en kom er alles over te weten. Ik hoop je daar te ontmoeten?Ik ga nog wat chillen en zorgen dat de kinderen hun schoolwerk maken.

Haha... benieuwd of die twee acties wel samen passen!


Lieve groeten

Leen

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page