top of page

"Moet just niks" * #coachinginbeweging

Nope, ik heb eigenlijk geen zin, ik heb ook weinig inspiratie. Ik ben moe, voel weinig mentale bandbreedte, pft, het is een zwaar schooljaar.


Voila, dat is er dan ook uit!


Verrassend om te lezen?


Tadaaa, deze coach is ook gewoon een mens. Maar het heerlijke is dat ik er weinig moeite mee heb om toe te geven dat het even lastig is. De redenen zijn divers en uiteenlopend. Sommigen zijn te verhelpen, anderen moet ik even uitzitten. Maar bon, het kan niet altijd feest zijn.


Want eerlijk, heb jij altijd goesting in het alles wat er moet gebeuren? Ik niet, nog niet bijna... En toch zijn er dingen die "moeten", waar je even door moet om andere dingen te bereiken. Ik weet dat er heel wat mensen zijn die dat gevoel proberen te verzachten door het woord "moeten" te vervangen door "mogen". Maar echt, ik krijg het niet gezegd... Ik mag de lerarenopleiding volgen omdat ik anders geen les meer mag geven in het onderwijs. Sorry, ik moet dat en het is echt met tegenzin.


Gisteren was het dan ook de quote van mijn #maandaggedacht : moet just niks!

Doe dus rustig aan met "moeten", je wordt er namelijk niet persé gelukkiger van. Het belemmert je creativiteit, zorgt voor stress en geeft weinig voldoening. Probeer naar je moeten te kijken als kansen, momenten die je erbij neemt maar waaruit je kan leren en groeien.


Ik ga mijn best doen om het ook zo te bekijken... En wat ik dan concreet doe? In beweging blijven, letterlijk en figuurlijk. Ik geef je graag wat tips!

1: Ik fiets elke dag. Zo heb ik dagelijks mijn portie beweging. Ik fiets bewust zonder muziek (hello veiligheid!) om alle geluiden rondom mij te kunnen horen (zoveel vogels dat er zijn!) en het zorgt voor rust.

2: Ik kijk heel bewust rondom mij. Het zou je verbazen hoeveel schoonheid er vlakbij jou is...

3: Ik probeer voldoende te slapen, want met mijn drukke agenda moet ik ook mijn lijf voldoende rust en slaap gunnen.

4: Ik neem vitaminen om mijn lijf te ondersteunen.

5: Ik geniet van mijn gezin, familie en vrienden en plan regelmatig momentjes in om bij hen te zijn. De drukte in mijn agenda laat het tegenwoordig niet zo vaak toe, des te meer geniet ik van de momenten dat het wel kan.

6: Ik doe soms alsof er geen moetjes bestaan. Ik weet dat ik ze later toch op mijn bord krijg, maar die gestolen momenten zijn echt zuurstof voor mijn ziel.

7: Ik kijk regelmatig naar mijn nieuwbakken vision board om de focus te houden en opnieuw geloof te vinden in het waarom ik alles doe.

8: Ik geef mezelf helemaal omdat ik daar ook plezier uit haal.

9: Ik ben dankbaar wanneer ik jou mag ontvangen tijdens een les of een gesprek.


Heb jij een tip? Laat die zeker achter in de comments, zo kunnen we elkaar bestuiven!


Lieve jij, ik begrijp het dus echt wanneer het even teveel is. Gebruik ik februari de code VALENTIJN en ontvang 14% korting op je eerste gesprek van €75. Zo kan ik jou ondersteunen in het vinden van je waarom en het ombuigen van al dat moeten!


Leen 💜


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page