top of page

Doe jij waar je van droomt? Ik geef je 5 tips!


Zie je dat? Mijn grote glimlach?

Oké oké, mijn man was de fotograaf van dienst, maar ik voelde me opperbest... Ik stond namelijk helemaal te blinken op de opendeurdag van d'Essentie, het praktijkhuis waar #temdewolf deel van uitmaakt.


Ik deed en doe namelijk waar ik van droomde...


Nee, ik ben er nog niet, ik werk nog hard om mijn dromen helemaal te realiseren. En ik stel gaandeweg mijn dromen ook bij omdat de wereld en ik veranderen. Maar ik voel wel dat ik doe wat ik echt wil doen, meer en meer.Hoe zit dat bij jou? Voelt jouw leven en werk alsof je jouw dromen waarmaakt? Of overkomt jouw leven je een beetje? Ik geef je graag 5 tips zodat je, ook vanuit een #kwetsbaarheid, kan leven naar je droom.


1: Waar droom jij van ?

Een droom hoeft helemaal niet realistisch te zijn. Of toch nu nog niet. Maar het is natuurlijk belangrijk om te weten waar je van droomt. En droom erop los, fantaseer en laat al je remmen los. Dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat dingen niet zullen lukken, of je iets niet kan, of je geen geld genoeg hebt, niet slim genoeg bent, ... laat dat gewoon doen. Schrijf je droom op of maak er een moodboard van, teken iets, ... doe het zoals dat voor jou goed voelt! Lukt het niet om hieraan te beginnen? Bedenk dan eens wat jij waardevol vindt in je leven, wat je doelen zijn... Hou deze creatieve schrijfsels goed bij, je hebt ze nog nodig!


2: Welke droom kies je?

Heb jij meerdere dromen? Of kan je jouw droom opdelen in kleine dromen? Lijkt het een gekke, grote hoop? Maak er kleine hoopjes van; hoopje één is jouw absolute topprioriteit, hoopje twee kan nog even wachten, hoopje drie mag je even parkeren (maar niet vergeten). Het is belangrijk om in je dromen wat orde te scheppen. Anders is het zo'n onhaalbaar ding in je hoofd of op papier en daar begin je dan nooit aan, toch? Wees dus eerlijk en streng in het maken van je hoopjes hé...


3: Maak je prioriteit concreet!

Je prioriteitenhoop is nog steeds een hoop en daar is dus geen beginnen aan. Bedenk voor jezelf waarom je dit echt wil. Hoe ga jij je voelen wanneer je dit bereikt hebt? Wat heb je nodig om eraan te beginnen? En daar heb je de eerste stap dan hé, beginnen. Wat kan je vandaag doen om in de richting van die droom te werken? Maak je prioriteit verder concreet door hele kleine stapjes te bedenken. Een klein stapje, een ogenschijnlijk miniscule beslissing kan immers andere radartjes doen bewegen en heel wat meer veroorzaken dan je eerst voor mogelijk hield. En, een klein stapje is ook makkelijker te zetten dan een grote, nietwaar?!!


4: Wees lief voor jezelf!

Je droom manifesteren en ernaar leven kan best eng en bangelijk zijn. Soms voelt het als heel vertrouwd aan, want het is jouw droom en jouw leven. Maar soms spring je ook gewoon zonder echt te weten wat er jou te wachten staat. En dat is spannend! Wees onderweg daarom lief voor jezelf. Fouten maken mag en twijfelen ook. Jij hoeft absoluut niet perfect te zijn. En hou ook rekening met je grenzen hé, loop jezelf niet voorbij en verzorg je kwetsbaarheid.


5: Jij kiest... Ja, jij zit aan het stuur van je eigen droomleven! Loopt er nooit iets fout? Oh jawel! Lukt alles van de eerste keer? Nope, helaas niet. Maar, jij kiest! Echt, soms lijkt het alsof je op een trein zit waar je niet meer afraakt. Toch heb je altijd een keuze... je mag altijd veranderen, bijstellen, sleutelen, ... En twijfel je even? Neem er je moodboard of verhaal bij dat je in punt één schreef, zo kom je altijd terug bij wat jij waardevol vindt in je leven!


Mijn inspiratie voor deze blog haalde ik uit mijn ACT-opleiding en mijn eigen ervaring met #temdewolf ! Of dit moeilijk is? Nee, dat vind ik niet (meer). Maar altijd makkelijk is het ook niet...


Heb je wat ondersteuning nodig?

Ik heb echt kei goeie trucjes om je waarden te weten te komen, je dromen te manifesteren en doelen te stellen. Echt waar, je bent heel welkom om daarin gecoacht te worden door mij. Want als je denkt dat jouw chronische kwetsbaarheid je tegen kan houden, dan denk je fout... ik daag je uit! Maak hier en nu je afspraak om te kijken of wij een match zijn:
#vindrustenkracht en leef echt jouw waardevolle leven! Ik wens het je toe...

Leen
54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page