Doe jij waar je van droomt? Ik geef je 5 tips!


Zie je dat? Mijn grote glimlach?

Oké oké, mijn man was de fotograaf van dienst, maar ik voelde me opperbest... Ik stond namelijk helemaal te blinken op de opendeurdag van d'Essentie, het praktijkhuis waar #temdewolf deel van uitmaakt.


Ik deed en doe namelijk waar ik van droomde...


Nee, ik ben er nog niet, ik werk nog hard om mijn dromen helemaal te realiseren. En ik stel gaandeweg mijn dromen ook bij omdat de wereld en ik veranderen. Maar ik voel wel dat ik doe wat ik echt wil doen, meer en meer.Hoe zit dat bij jou? Voelt jouw leven en werk alsof je jouw dromen waarmaakt? Of overkomt jouw leven je een beetje? Ik geef je graag 5 tips zodat je, ook vanuit een #kwetsbaarheid, kan leven naar je droom.


1: Waar droom jij van ?

Een droom hoeft helemaal niet realistisch te zijn. Of toch nu nog niet. Maar het is natuurlijk belangrijk om te weten waar je van droomt. En droom erop los, fantaseer en laat al je remmen los. Dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat dingen niet zullen lukken, of je iets niet kan, of je geen geld genoeg hebt, niet slim genoeg bent, ... laat dat gewoon doen. Schrijf je droom op of maak er een moodboard van, teken iets, ... doe het zoals dat voor jou goed voelt! Lukt het niet om hieraan te beginnen? Bedenk dan eens wat jij waardevol vindt in je leven, wat je doelen zijn... Hou deze creatieve schrijfsels goed bij, je hebt ze nog nodig!


2: Welke droom kies je?

Heb jij meerdere dromen? Of kan je jouw droom opdelen in kleine dromen? Lijkt het een gekke, grote hoop? Maak er kleine hoopjes van; hoopje één is jouw absolute topprioriteit, hoopje twee kan nog even wachten, hoopje drie mag je even parkeren (maar niet vergeten). Het is belangrijk om in je dromen wat orde te scheppen. Anders is het zo'n onhaalbaar ding in je hoofd of op papier en daar begin je dan nooit aan, toch? Wees dus eerlijk en streng in het maken van je hoopjes hé...